L'AMETLLER FLORIT DE JOAN MARAGALL

PERE MARAGALL MIRA 

2010: L'Ametller Florit.
Manel Ollé i Pere Maragall.
L’any 2010, el 14 de febrer se celebrava la festa de l’ametller florit davant la tomba del poeta Joan Maragall al cementiri de Sant Gervasi de Barcelona. És una trobada que es remunta al 1924, quan per primer cop un grup entusiasta va plantar-hi el primer ametller. Aquell any 2010 s’esqueia l’inici de l’Any commemoratiu dels aniversaris maragallians—150 del naixement, 100 any de la mort, el 2011—i per una feliç coincidència es va incorporar a l’acte la cantada de la coral de les Joventuts Unides de La Sènia, gràcies a la iniciativa de Josep Ollé, que estrenava aleshores les seves composicions musicals d’alguns poemes (L’ametller, Sol, solet...)
2010: Actuació de Joventuts Unides a la Festa de l'Ametller Florit.










Aquesta intervenció va representar una nova etapa en les celebracions de l’ametller maragallià, que a partir d’aleshores comptaria amb un públic i una participació més nombrosa i, ja sempre, imprescindible, l’actuació d’una coral que complementava les lectures de poemes.
Aquest any 2016, també diumenge 14 de febrer, les circumstàncies han fet possible que hi tornés a participar la coral infantil de Joventuts Unides de la Sénia, sota la direcció de Cinta Ollé.
2016: Pere Maragall presenta l'acte.
(Font: Institució de les Lletres Catalanes)
S’escau precisament el cinquantenari de Joventuts Unides, i és notable i memorable l’esforç del conjunt de nens i nenes, joves, pares i mares que es traslladen des del confins del país fins al cementiri de Sant Gervasi... ¡Quina alegria sentir-los les veus enmig del dia assolellat i ventejat, i a les envistes de la ciutat que s’extén fins al mar...! Estem segurs que el poeta no hagués desitjat millor homenatge!

Una esgarrifança d’emoció ens corprèn a tots quan acabem l’acte dempeus, entonant el Cant de la Senyera.
En nom de la família de Joan Maragall i Clara Noble, ¡ moltes gràcies Joventuts Unides!


2016: Actuació de la Coral Infantil de Joventuts Unides a L'Ametller Florit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

MUNTANYES DEL CANIGÓ

UN COR QUE BATEGA

M'AGRADA LA CORAL!

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS